Az ellenzékből nincs, ki kezdeményezze Bugár leváltását

2019. november 11. - 09:00 | Belföld

Martin Glváč, a parlament héten lemondott alelnöke távozása után elvárta volna, hogy mindenki hasonló lépésre szánja el magát, akinek bármi köze volt a múltban Marian Kočnerhez. köztük külön felszólította Bugár Bélát, a Híd elnökét.

Az ellenzékből nincs, ki kezdeményezze Bugár leváltását
Bugár Béla (Fotó: TASR)

"Hiszen épp a Híd elnöke volt az, aki a gyilkosságok után találkozott és tárgyalt Marian Kočnerrel. Adok számára teret, hogy maga mondjon le vagy cselekedjen, mivel abban az esetben, ha a parlamentben feltűnik egy, a leváltását célzó javaslat, nem tudom kizárni, hogy a Smer ezt támogatná" - kontrázott Glváč Bugár korábbi szavaira, aki ugyanígy fogalmazott róla.

Glváč bosszúja azonban, úgy tűnik, nem valósul meg - egyelőre, az ellenzéki pártok ugyanis nem terveznek maguk benyújtani bizalmatlansági indítványt Bugár mint a parlament alelnöke ellen - írja a Webnoviny.sk.

"Az SaS nem lesz a koalíciós pártok egymás közti számlái kiegyenlítésének eszköze. Az energiáinkat sokkal inkább a Szlovákia számára kedvező megoldásokra akarjuk fordítani, hogy az ország a februári választások után végre tényleg egy jól vezetett ország legyen. Ha viszont valamely párt indokoltan kezdeményezi Bugár Béla leváltását, azt támogatni tudjuk" - jegyezte meg Katarína Svrčeková, az SaS szóvivője.

Hasonló szellemben nyilatkozott Igor Matovič is, aki szerint viszont Bugár nemcsak a Maldív-szigeteki kirándulásán történt, Kočnerral való találkozójával összefüggő "nyilvános hazudozása" miatt érdemelné meg a leváltást. "Másrészt őrá a pártjával együtt múltként tekintek, akik előtt a választások után bezárulnak a parlament kapui. Éppen ezért ilyesmit nem is igazán szeretnék kezdeményezni. Ha viszont valaki beterjeszt ilyen javaslatot, nagyon szívesen támogatjuk" - fogalmaztot.

Nem foglalkozott Bugárral az ĽSNS sem. "Ha viszont a parlament szavazna az összes olyan képviselő leváltásáról, aki kapcsolatban áll a maffiával vagy oligarchákkal, akkor nem marad más ott, csak a Mi Szlovákiánk - Néppárt" - állapította meg Martin Beluský, a párt alelnöke.

A Smer nem válaszolt a Webnoviny.sk ezzel kapcsolatos kérdésére, az SNS pedig csak annyit, hogy nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel.

(Webnoviny.sk)