Az elmúlt hét PCR-tesztjei alapján a Dunaszerdahelyi járás továbbra is a második legrosszabb helyzetben van

2021. február 1. - 14:29 | Régió

A lakosságarányos egyhetes incidencia, tehát a PCR-teszttel azonosított új pozitív esetek száma nagy mértékben romlott Tőketerebesen, jelentősen javult Érsekújvárban, Léván és Losoncon is, ami a magyarok által sűrűbben lakott járásokat illeti. Alább nem a hétvégi önkormányzati antigéntesztelés eredményéről van szó.

Az elmúlt hét PCR-tesztjei alapján a Dunaszerdahelyi járás továbbra is a második legrosszabb helyzetben van
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

A Denník N által készített térképek a 100 ezer lakosra vetített hétnapos incidencián alapszanak. A Dunaszerdahelyi járás ebben a tekintetben rosszul áll, ugyanis százezer lakosra vetítve 449 PCR-teszttel azonosított koronavírusos személy esett az elmúlt egy hétben.

Ennél csak a Galgóci járás áll rosszabbul, ahol 501, de itt enyhén javul a tendencia (-0,4% az előző héthez képest), míg Dunaszerdahelyen romlik a helyzet (8,3%-kal magasabb az incidencia az egy héttel korábbihoz képest).

Csaknem duplájára nőtt (+85,4%) az új esetek előfordulásának lakosságarányos mutatója a Tőketerebesi járásban (426), amely ezzel feljött a harmadik helyre. A negyedik a javuló tendenciát mutató Nagyszombat (405 / -16%), míg az ötödik hely Galántáé, ahol enyhén, de romlott a helyzet (385 / +5,1%).

Az egyhetes incidencia

Ha csak a változásokat vesszük figyelembe, akkor látható (az alábbi térképen), hogy délen és északon is találhatóak olyan járások, ahol jelentősen javult a helyzet, a magyarok által sűrűbben lakottak közül például Érsekújvárban, Léván, Nyitrán, Nagykürtösön és Losoncon. Ezzel szemben a legnagyobb mértékben (107,1%) Mezőlaborcon romlott a helyzet, őt követi Turčianske Teplice (89,4%) és Tőketerebes (85,4%).

Az egyhetes incidencia változása egy héttel ezelőtthöz képest - zöldek a javuló, narancssárgák és vörösek a romló helyzetben lévő járások

Alább pedig megtekinthető a járások teljes listája a százezer főre eső egyhetes incidenciával, illetve az előző héthez képest történt elmozdulással:

(Denník N)