Az elnöki palotába már kézbesítették Sólymos lemondólevelét

2020. január 24. - 20:56 | Belföld
Az elnöki palotába már kézbesítették Sólymos lemondólevelét
Fotó: Facebook/Solymos László

Čaputová várhatóan jövő héten találkozik Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfővel, és miután elfogadta Sólymos lemondását, megbíz egy kormánytagot azzal, hogy a választási ciklus végéig vezesse a tárcát.

Pellegrini és Bugár Béla, a Híd elnöke már egyeztettek arról, hogy ki veszi át Sólymos helyét a környezetvédelmi tárca élén. Megegyeztek egy névben, de azt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Elképzelhető, hogy a tárca vezetését a közlekedési miniszter, Érsek Árpád, vagy az igazságügy-miniszter, Gál Gábor (mindketten Most-Híd) fogja átvenni. Zuzana Drobová, az igazságügyi tárca szóvivője azt nyilatkozta, hogy Gálnak nincs tudomása arról, hogy neki kellene átvennie a zöldtárca vezetését.

Sólymos azután nyújtotta be a lemondását, hogy egy Pozsony központjában lévő ázsiai étteremben összetűzésbe került az ottani alkalmazottakkal. A rendőrök őt és a testvérét is őrizetbe vették, majd a szükséges intézkedések elvégzése után elengedték őket. A rendőrség az incidenssel összefüggésben garázdaság és rongálás ügyében indított eljárást.

TASR