Az előzetes eredmények szerint ezekben a járásokban kell megismételni a szűrőtesztelést

2021. január 26. - 09:30 | Belföld

A Dáta bez pátosu nevű projekt szakértői hosszú ideje figyelik és elemezik a koronavírus-fertőzés helyzetét Szlovákiában. Most megmutatták, hogy a múlt hét óta tartó országos szűrőtesztelés részeredménye szerint mely járásokban kell megismételni a műveletet.

Az előzetes eredmények szerint ezekben a járásokban kell megismételni a szűrőtesztelést
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az országos tesztelés még kedden is tart, tehát nyomatékosítani kell, hogy nem végleges eredményekről van szó. A kormány rendelete szerint a 37 legrosszabb eredménnyel rendelkező járásban megismétlik a tömeges tesztelést, végleges döntés pénteken várható.

A Dáta bez pátosu szakértői kiértékelték az eddigi részeredményeket (január 18-tól 25-ig), amelyekhez a kormányoldal egészségügyi adatai között fértek hozzá. A lista szerint a következő magyarlakta járásokban kellene megismételni a tesztelést: Komárom, Vágsellye, Kassa, Léva, Nagyrőce, Galánta, Dunaszerdahely, Érsekújvár, Tőketerebes, Rozsnyó, Szenc, Kassa-vidék, Rimaszombat. Utóbbi járás jelenleg a 37. helyen áll, így még pont a határ felett áll. Pozsony 38. helyezettként megúszná az újabb tesztelést.


Forrás: databezpatosu.sk

(Čas.sk)