Az első magyar asztronauta Komáromban!

2019. november 10. - 17:21 | Kultúra

A Kikötő – Polgári Szalon következő rendezvényére november 25-én , hétfőn kerül sor, a komáromi Rév - Magyar Kultúra Házában. A szalon vendége Farkas Bertalan lesz, az első magyar asztronauta, vadászpilóta, űrkutató. 

Az első magyar asztronauta Komáromban!
Kikötő – Polgári Szalon

Minek köszönheti, hogy végül ő lehetett a kiválasztott? Hogy lehet felkészülni egy ekkora utazásra? Fizikailag, vagy szellemileg volt megterhelőbb ez a hatalmas kaland? Mi jutott eszébe a kilövés pillanatában? Mennyire súlyos gondolatok születnek a súlytalanság állapotában? Félt-e bármitől is ez alatt a nyolc nap alatt? Odafent átértékelődik-e bármi is odabent? Az egyetlen magyar, aki járt az űrben a Kikötő – Polgári Szalon novemberi rendezvényén.

Vendég: Farkas Bertalan, az első magyar asztronauta, vadászpilóta, űrkutató
Házigazda: Bödők Gergely, történész

2019. november 25., hétfő, 18.00
Komárom, Rév – Magyar Kultúra Háza

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró=300 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánlják fel. Ezúttal a Corvus Csillagászati Egyesület munkáját szeretnék támogatni. Készülnek három kvízkérdéssel is! A leggyorsabb helyes válaszadókat egy-egy vendégükhöz kapcsolódó ajándékkal jutalmazzák.

Az eseményen kép- és hangfelvétel készül!

-para-