Az eltűnt komáromi ikerpár holttestét találhatták meg a Dunában

2022. január 13. - 10:41 | Régió

A magyarországi rendőrség tavaly beszámolt róla, hogy két férfi holttestére bukkantak a Dunában. Nem kizárt, hogy az eltűnt komáromi ikerpárról van szó.

Az eltűnt komáromi ikerpár holttestét találhatták meg a Dunában
Forrás: TV JOJ

A magyar hatóságok szerint a két férfi holttestét különböző helyeken, fokozatosan mosta partra a folyó. Egyiküket Dunamocsnál (Komáromi járás) a Duna magyarországi felén, a másikat pedig megközelítőleg 80 kilométerrel távolabb Szentendrénél. Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség együttműködik a magyar hatóságokkal, az üggyel kapcsolatban egyelőre nem szolgálhatnak bővebb tájékoztatással.

Az egyik holttest személyleírása feltűnően megegyezik az egyik testvérével, de mivel a test hosszabb ideje vízben volt, száz százalékra nem tudták megerősíteni. Ezért is végeztek mindkét esetben DNS-tesztet, ennek az eredménye még nem ismert.

A komáromi Pavol és Jozef nemcsak szenvedélyes horgász volt, hanem árva is, édesanyjuk halála után 18 éves koruktól egy lakásban éltek. Mindketten alkalmi munkából éltek, a szomszédok rendes, dolgos emberként ismerték őket.

Miután eltűntek, a szomszédok körében felmerült a gyanú, hogy az ikreket fehér lóként használhatták, ez viszont egyelőre nem igazolódott be. A magyar rendőrség előzetesen kizárta az idegenkezűség lehetőségét.


(noviny.sk)