Az embercsempészeket még Magyarországon, a menekülteket már csak Nyitra mellett sikerült elfogni

2022. november 24. - 12:48 | Régió

Magyar-szlovák közös szolgálat során fogták el a rendőrök a két embercsempészt és 13 menekültet.

Az embercsempészeket még Magyarországon, a menekülteket már csak Nyitra mellett sikerült elfogni
Fotó: police.hu

A parassapusztai határátkelőhelyen 2022. november 22-én reggel – a magyar-szlovák közös szolgálat ellátásának végrehajtása során – észlelték, hogy egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott gépjárműből több személy kiugrott és Szlovákia területére szaladt. A rendőrök azonnal intézkedés alá vonták a gépjárművet, amely során annak fülkéjében a 29 éves román vezetőn kívül egy 18 éves, szintén román állampolgár tartózkodott. A jármű átvizsgálása során megállapítást nyert, hogy annak hátsó üléssorai ki vannak szedve, így azzal a két férfi a járműben feltételezhetően menekülteket szállított.

A lengyel gépjárműből Szlovákia területére átszaladt 13 szír menekültet a szlovák hatóság tagjai Nyitra területén elfogták és visszatartották, majd a magyarországi hatóságoknak átadták. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk nem tudták igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök a két román állampolgárságú férfit szintén elfogták, előállították és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A hatóság tagjai a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.


(police.hu)