Az eperjesi tragédia szimbóluma az idős úr, akit nem sikerült megmenteni

2019. december 9. - 14:47 | Régió

Az eperjesi panelházat ért gázrobbanásnak és az azt követő tűznek eddig hivatalosan összesen 7 áldozata volt, javarészt a 11. és 12. emeleten élő idősekről van szó. Köztük azzal az úrral, akiről számos kép került ki az internetre.

Az eperjesi tragédia szimbóluma az idős úr, akit nem sikerült megmenteni
Fotó: Nový Čas

A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy mikor odaértek, észlelték, hogy a lépcsőházon keresztül nem jutnak fel. Hiába jött szinte azonnal a létrás kocsi, azt vagy tíz percig tart biztosítani és felemelkedni vele a magasba. További kocsikat küldtek a szomszédos járásokból, megyékből, melyekkel 39-44 méter magasra is felérnek, de sajnos néhány emberen ez már nem segített.

A képeken látni, ahogy a hidegben egy szőrmével a vállán áll a háznak azon az oldalán, ahol a falat egy az egyben kiszakította a robbanás. Az idős úr tanácstalanul vár a segítségre, amely sajnos nem jött időben. A lakását pedig később ellepték a lángok Lánya a Markízának beszélt erről - írja a Nový Čas.

A Markíza riportjában említik azt is, hogy az egyik áldozat a saját emeletéről akart eggyel lejjebb mászni, eközben zuhant le.

Szintén a 11. emeleten halt meg egy 68 éves idős úr, Dušan, akinek 70 éves felesége viszont túlélte a történteket. Lányuk, Adriana számolt be róla a Facebookon, hogy mindenük odalett, és megadtak egy számlaszámot is arra az esetre, ha valaki segíteni tudna bármilyen kis összeggel.

Ugyancsak a 11-iken lakott a 72 éves nyugalmazott pedagógus, Mária, akiről pedig egykori iskolája emlékezett meg a Facebookon.

(via Nový Čas)