Az eredeti Smer, meg az "emberarcú" is együtt megy neki a parlamentben a tolvaj Matovičnak

2020. július 20. - 15:06 | Belföld

A Smer a napokban indítványozni fogja egy rendkívüli parlamenti ülés összehívását Igor Matovič  kormányfő leváltására. A bizalmatlansági indítványt a Peter Pellegrini körül csoportosuló független képviselők is aláírták.

Az eredeti Smer, meg az "emberarcú" is együtt megy neki a parlamentben a tolvaj Matovičnak
Fotó: tasr

Robert Fico, a Smer-SD elnöke korábban többször elmondta, hogy készek leváltani a miniszterelnököt, nemcsak a diplomamunkaügy, hanem a viselkedése miatt is.

Pellegrini és társai rámutattak: Matovič a plágiumügye miatt saját magát nevezte tolvajnak. „Egy hazug tolvaj nem állhat a szlovák kormány élén. Mivel Igor Matovič nem mondott le önként, más ellenzéki képviselőkkel együttműködve készek vagyunk indítványozni a rendkívüli ülést a leváltására” – tette hozzá az exminiszterelnök.

A médiában megjelent információk szerint a kormányfő adórendszerről írott diplomamunkája plágium. Állítólag két, közgazdászok által írt könyvből is átemelt bele részleteket. Matovič a közösségi oldalán elnézést kért minden tisztességes diáktól, akik semmilyen módon nem csaltak a tanulmányaik alatt. Elismerte, hogy diákként bizonyos dolgokat lemásolt, és ezért valószínűleg el kellene venni tőle a titulusát. A kormányfői posztról akkor mond le, ha teljesítette az összes, választások előtt tett ígéretét.

TASR