Az erőszak elleni ellenállásnak való ellenállás?

Ardamica Zorán | 2019. november 29. - 10:14 | Vélemény

A nők elleni erőszak olyan erős és elterjedt, hogy az ellene való fellépésnek ma már világnapja is van…

Az erőszak elleni ellenállásnak való ellenállás?
Fotó: AP – Francisco Seco

Az sem kérdés, hogy nincs ország, ahol ne követnének el valamilyen testi vagy lelki erőszakot a nők ellen. Igaz, a férfiak ugyancsak sokszor áldozatok, de legtöbbször a nők húzzák a rövidebbet. Elképesztőek a statisztikák, egyesek szerint bizonyos helyeken minden második nő volt már bántalmazás áldozata. És teljesen megdöbbentő, hányan halnak meg emiatt. Még az úgynevezett civilizált országokban is. 

Az Isztambuli egyezmény (betartása) lenne az egyik eszköz az erőszak elleni harcban, évek óta azonban Európa (memento: civilizált országok) számos országa védekezik e védekezés ellen. Az Egyesült Királyságot kivéve mind a volt keleti blokkból valók.

A cseh képviselők többsége az EP-ben észbekapott, de a magyarok például nem (mert ugye: migránsok – ezzel magyarázható minden erőszak - szerintük). 

Szlovákia parlamentje pedig ratifikálás helyett tegnap fürdött meg a szégyenben, amikor is a klérofasizmus iránt egyre nagyobb affinitást mutató SNS – próbálja szélsőjobbról előzni Kotlebát – receptje szerint arról fogadott el határozatot, hogy márpedig ennek az országnak egészen egyszerűen semmi köze nem lehet az egyezményhez és ezt Európa is vegye tudomásul.

Kérdem én, mitől félnek a honatyák és honanyák? Csak nem kiderülhetne valami?

46 smeres, az összes SNS-es, az összes kotlebás, 1 oľanos, 7 smerodinás és 7 frakción kívüli képviselő szavazta meg az erőszak elleni ellenállásnak való ellenállást. Ja, és valamilyen érhetetlen módon 5 olyan fő is, aki állítólag demokrata és européer. Ők hidasok (a frakció fele): Adamčík, Antal, Vörös, Jakab és Bastrnák, ellenőrizhető a parlament honlapján. Közülük ketten a következő parlamenti jelöltlista 5. és 6. helyén virítanak. De ne legyenek illúzióink, a törvényhozáson kívül rekedt magyarok ugyanúgy szépen megszavazták volna ezt az alpári ocsmányságot, ha éppen nem rekedtek volna kívül, hiszen az ő receptjük a Fidesztől érkezik.

Ami viszont még ennél is megdöbbentőbb, hogy rengeteg nő nyomta meg az igent.

Erre már csak azt lehet mondani, hogy finoman szólva vagy nem oda valók szellemi képességeik alapján, vagy valóban rossz ez az Isztambuli egyezmény. 

De ha nem jó, és a nőket továbbra is verik, terrorizálják, erőszakolják és ölik, mert ez történik, és történt, kérem, a migrációs válság előtt is, akkor talán itt lenne az ideje, hogy az említett képviselő hölgyek a fizetésükért benyújtsanak egy sokkal jobb alternatív javaslatot. Kíváncsian, de türelmetlenül várjuk.