"Az erőszak megnyilvánulásait nem toleráljuk" – Mikulec magyarul üzent a Slovan-Fradi meccsre érkezőknek

2022. július 27. - 13:33 | Belföld

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter felelős és emberséges viselkedésre szólította fel a szerdai Slovan-Fradi BL-selejtezőre érkezőket a közösségi oldalán, ahol magyarul is megosztotta a mondandóját.

"Az erőszak megnyilvánulásait nem toleráljuk" – Mikulec magyarul üzent a Slovan-Fradi meccsre érkezőknek
Roman Mikulec belügyminiszter (Fotó: TASR)

"Barátaim, az SK Slovan Bratislava-Ferencváros mai labdarúgó-mérkőzése előtt szeretnék hozzátok szólni. A futball királyi játék – szeretjük nézni, tehetséget, állóképességet, kreativitást és csapatszellemet demonstrál. Mint minden sport, a futball is tele van érzelmekkel, reményekkel, várakozásokkal és néha csalódásokkal. Mint minden sport, a futball is elsősorban a fair playről szól. Szeretném megkérni Önöket, hogy holnap, a stadionban, de azon kívül is, a meccs alatt, de előtte és utána is viselkedjenek felelősen és emberségesen. Azt szeretném kívánni, hogy élvezze a mérkőzést, civilizált formában, a 21. század focijából, a 21. század országában. Szeretném üdvözölni a magyarországi szurkolókat is" - írta bejegyzésében a belügyminiszter, majd kitért a 30 évvel ezelőtt történtekre is.

"Az az erőszak, amely e két futballklub 30 évvel ezelőtti pozsonyi mérkőzését kísérte, nem ismétlődhet meg. Az erőszak megnyilvánulásait nem toleráljuk" - írta, és egyúttal kellemes futballélményt kívánt, hozzátéve, nyerjen a jobb.

Az ŠK Slovan is figyelmeztette saját szurkolóit, hogy tartózkodjanak az olyan megnyilvánulásoktól, amelyek miatt zárt kapus mérkőzéseket rendelhetnének el a további európai kupameccsekre. A klub szurkolói csoportja bejelentette, „nagyszabású koreográfiával” készül a játékosok bevonulására, minél hangosabb szurkolásra biztatja a nézőket, és szintén figyelmeztetett a sportszerűtlen viselkedés miatt fenyegető szankciókra. „A többi európai kupameccsen is a lelátón akarunk szurkolni. Gondolj erre, mielőtt hagynád magad felheccelni, és valami olyasmit kiabálnál, ami miatt bezárják a stadiont” – írta az Ultras Slovan.

A rendőrség nagy erőkkel lesz jelen a főváros utcáin és a stadionban, rendbontás esetére határozott fellépést helyezett kilátásba. A mérkőzéssel kapcsolatos információkat és felhívást magyar nyelven is közzétette a közösségi hálón. A rendőrség a közlekedési korlátozásokra is felhívta a figyelmet, a Tomášik utca Pozsonyszőlősi (Vajnorská) út és Nagyszombati (Trnavská) út közötti szakaszát 16.30-tól teljesen lezárják. A stadion közelében levő Príkopová, Tegelhoff és Kalinčiak utcát szintén lezárják. Emellett arra kérik a járművezetőket, hogy ne parkoljanak az újvárosi (Nové Mesto) vasútállomás, az állomás előtti tér és a Tomášik utca környékén. A mérkőzés miatt a fővárosi tömegközlekedésben is korlátozások lesznek.

Múlt szerdán a Slovan hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Ferencváros vendégeként, a pozsonyi visszavágót szerdán 20.30-tól rendezik. A továbbjutó már biztosan csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.

Kapcsolódó cikkek:

(FB/TASR)