Az érsekújvári bajnokságon is taroltak a dunaszerdahelyi Strongman Club tagjai

2018. április 11. - 08:23 | Sport

Az elmúlt hétvégén Érsekújvárban rendezték meg a Szlovák Erőemelő Bajnokságot, amelyen a dunaszerdahelyi Strongman Club hét tagja is részt vett.

Az érsekújvári bajnokságon is taroltak a dunaszerdahelyi Strongman Club tagjai
Fotók: Strongman Club

A versenyzők elmondása szerint színvonalas versenyre került sor Érsekújvárban. A dunaszerdahelyi erőemberek szombaton kezdték a versenyt négy résztvevővel. A 75 kilogrammos férfi open kategóriában Tichy Flórián – aki idén csatlakozott a dunaszerdahelyi klubhoz, ezen kívül pedig Lég községet is képviseli –, valamint Lompart Márió küzdött meg egymással az első két helyezésért.

A verseny izgalmasnak bizonyult, hiszen a csapat mindkét tagja szinte teljesen egyforma erőnlétben van, ezúttal azonban a tapasztaltabb Flórián nyakába került az aranyérem, Márióéba pedig az ezüst.

A másik alkategóriában Karácsony Péter, a klub alelnöke az előkelő negyedik, valamint az újonc Nagy Mátyás az ötödik helyet szerezte meg.

A verseny vasárnap is folytatódott. A klub ifjúsági versenyzői mérték össze erejüket: Untermayer Adrián T3-as (-82,5 kg), Méry Csaba T2-es (-75 kg ) és Méhes Erik a +140 kilogrammos kategóriában versenyzett.

Adriánnak sikerült megszereznie a bronzérmet. Csaba élete első versenyén szoros csatát vívott az ellenfelével, majd saját egyéni rekordját megdöntve az utolsó pillanatban szerezte meg az aranyérmet. A két napot Méhes Erik teljesítménye koronázta meg, aki mindhárom fogásban új európai csúcsot állított be, és természetesen felállhatott a dobogó legfelső fokára. Mindkettőjük fogását jónak ítélte a bíró, a fiúk tehát nemcsak erőnlétileg, hanem technikailag is hozták a remek formájukat.

A következő verseny április 20-án vár a Strongban Club tagjaira: a győri erőemelő-verseny egy rangos versenysorozat, a Visegrádi Négyek Kupa első állomása. Április 28-án a klub két tagja részt vesz a pozsonyi országos rönknyomóbajnokságon, az erőemelők pedig Liptószentmiklósra (Liptovský Mikuláš) utaznak a szlovák mellnyomóbajnokságra.


(para)