Az Év Homofóbja "megtisztelő" címet idén a védelmi miniszter kapja

2021. július 9. - 11:03 | Belföld

Jaroslav Naď védelmi miniszter egyik kijelentését találták idén a leginkább melegellenesnek az Év Homofóbja Díj ankétján.

Az Év Homofóbja "megtisztelő" címet idén a védelmi miniszter kapja

Az OĽaNO-s politikus azon gondolata repítette őt a homofób ranglétra legfelső fokára, miszerint "támogatom a regisztrált partnerséget, de nem a homoszexuálisok számára". Ezzel az okossággal a pártbeli főnökének, Igor Matovičnak valamilyen hasonló bugyutaságát előzte be, ahogy Robert Fico hasonszőrű piszkálódását is.

"Ha nem lenne annyira szánalmas, akkor még akár viccesnek is tarthatnánk a miniszter kijellentését. Mit szólna a miniszter úr például egy katonák nélküli hadsereghez?" - teszi fel a kérdést a díjról immár kilencedik alkalommal döntő Inštitútu ľudských práv emberi jogi intézet képviselője, Alena Krempaská.

A nyertes trófeája egy stilizált piktogram, amelyik tartalmazza a 4 százalék feliratot is, ami a nemükhöz vonzódók a teljes lakosságon belüli arányát jelképezi.

Eddig egyetlen politikus vette át ezt a díjat, mégpedig az azóta a parlamentből kieső SNS vezetője, Andrej Danko. Tavaly meg Anna Záborská vitte el a pálmát, aki az ankét során több szavazatot kapott, mint amennyi preferencia szavazatot a választásokon.

(p)