Az év végéig befejezik az érsekújvári strand melletti híd felújítását

2019. november 7. - 17:39 | Régió

December végéig befejezik az I/75-ös úton, az érsekújvári strandfürdő mellett lévő közúti híd felújítását. Hogy milyen gyorsan végeznek a munkával, az az útkezelőség és a város tájékoztatása szerint az időjárásról függ.

Az év végéig befejezik az érsekújvári strand melletti híd felújítását
TASR

Júliusban kezdték a munkát. Martin Moravčík, a zsolnai egyetem építészeti tanszékének munkatársa jelentésében azt írja, hogy a 70 méter hosszú, 50 éves híd olyan technológiával épült, ami ma már nem megengedett. „Amikor júliusban elkezdtük eltávolítani az útburkolat felső rétegét, nagy problémákat találtunk. Moravčík professzor komoly statikai hibákra hívta fel a figyelmet“ – tájékoztatott az önkormányzat.

A hidat még a nyáron lezárták, ami komoly gondokat okozott a közlekedésben. „Ráadásul a komáromi híd lezárása miatt a tiltakozásunk ellenére Érsekújvár felé irányították a teherforgalmat. Szeptember óta az Elektrosvit melletti hídon hajtanak át az autók, ami miatt folyamatosak a dugók."

A város vezetése arról érdeklődött a szakemberektől, hogy a strand melletti híd bírni fogja-e a kamionforgalommal járó terhelést. „A kivitelező biztosított afelől, hogy megfelelő a híd teherbírása“ – közölte a városháza.

TASR