Az extitkosszolgának fog dolgozni az a korábbi gorillás nyomozó, aki piásan balesetet okozott

2020. augusztus 31. - 11:31 | Belföld

A Gorilla-ügy korábbi nyomozója, aki egy ideig a fővárosi önkormányzati rendőrséget is irányította, az ittasan okozott közlekedési balesetét követően már visszakapta a jogosítványát, de azóta megint részese volt egy közlekedési incidensnek- írja Marek Gajdošsal kapcsolatban a cas.sk portál. 

Az extitkosszolgának fog dolgozni az a korábbi gorillás nyomozó, aki piásan balesetet okozott
Fotó: tasr

Gajdoš első "ismert" balesete négy hónappal ezelőtt történt. Ahogy arról beszámoltunk, Gajdoš állítása szerint ittas állapotban elaludt vezetés közben, lehajtott az útról és karambolozott a Szenci járáshoz tartozó Horvátgurabon. Az eset során senki sem sérült meg. Akkor a rendőrfőnök a közösségi oldalán kért elnézést a történtek miatt.„Csalódást okoztam városunk lakóinak, a városi rendőrség tagjainak, a város vezetőségének, és saját magamnak is. Mint a városi rendőrség parancsnoka, felelős vagyok a törvények betartásáért, de elsősorban példával kell járnom". - nyilatkozta a történtek után Gajdoš, aki most a parlamentbe készül.

Ahogy a cas.sk írja, az egykori rendőrnyomozó annak a Lukáš Kyselicának az asszisztense lesz, aki a napokban hagyta ott a belügyi államtitkári pozícióját. Kyselica azt követően döntött a távozás mellett, hogy korábban kiderült: a katonai titkosszolgálat alkalmazásában állt, miközben az OĽANO képviselőjelöltjeként kampányolt. Kyselica ugyan a belügyminisztériumtól távozott, de most érvényesíti az eddig "szögre akasztott" képviselői mandátumát és visszatér a parlamentbe.

A lap értesülései szerint Gajdoš majdnem 3 ezer eurós fizetést fog asszisztensként kapni, és ami szintén nem lényegtelen, az áprilisi, ittasan elkövetett balesete után már vissza is kapta a jogsiját. "Néhány hónapja visszakaptam a jogosítványomat, ha ez valakit érdekel, akkor írják meg" - reagált kissé ingerülten az exnyomozó a hírportál kérdésére. Azóta már "sikerült" még egy balesetben is részt vennie, bár a saját elmondása szerint ebben vétlen volt, mert valaki nekitolatott a Škoda Octavia RS kocsijának, ami vagy 30 ezer eurót ér. Áprilisban egy Toyota Aurisszal hajtott az árokba

(cas)