Az ezüstérmes szlovák olimpikon lezártnak tekinti a náci jelképre hasonlító tetoválásának témáját

2021. augusztus 3. - 14:09 | Sport

A golfos Rory Sabbatini, aki a tokiói olimpián vasárnap szerzett ezüstérmet Szlovákiának, sajtótájékoztatón reagált a felkarján található tetoválással kapcsolatos találgatásokra.

Az ezüstérmes szlovák olimpikon lezártnak tekinti a náci jelképre hasonlító tetoválásának témáját
Rory Sabbatini (Fotók: TASR)

Korábban írtunk róla, hogy a tetoválás kísértetiesen hasonlít az AWB (Afrikaner Weerstandsbeweging), vagyis az Afrikaner Ellenállási Mozgalom szimbólumára. A golfos sajtótájékoztatón közölte, sértve érzi magát, hogy valakik összekapcoslják őt a fehér fajvédőkkel.

Sabbatini megismételte, amit már felesége korábban a Facebookon közölt, miszerint tetoválása egy házastársi eskü részét képezi, melyet hitvesével, Martinával tettek. Leszögezte, hogy három L betűt ábrázol, melyek angolul a Love, Laugh, Loyalty (Szerelem, Nevetés, Hűség) szavakat szimbolizálják. Figyelmeztetett, hogy ezt a témát ezzel lezártnak tekinti, és nem kíván többet nyilatkozni róla.

A SME által korábban megszólaltatott szakértő, Dušan Mila szerint a szóban forgó szimbólumnak több jelentése is lehet. Ránézésre teljesen nyilvánvaló, hogy egy triszkelion elnevezésű, háromágú alakzatról van szó, mely több földrajzi hely címerében is megtalálható, emellett kelta szimbólum, ám mivel Sabbatini dél-afrikai származású, kérdéseket vet fel, ugyanis elsősorban arról ismert a szimbólum, hogy a kemény apartheidet pártoló dél-afrikai Afrikaner Ellenállási Mozgalom jelképévé vált a 70-es években.

Mila szerint Sabbatini magyarázata olyan, mintha egy német sportoló horogkeresztet tetováltatna magára, majd azzal védekezne, hogy a rajta lévő szvasztika egy buddhista szimbólum, és számára a boldogságot és a napot jelképezi.

(Tvnoviny.sk/SM/parameter)