Az idős hölgy, aki már a második tragikus gázrobbanást élte át Eperjesen

2019. december 9. - 09:55 | Régió

Mária Lehocká a gázrobbanás sújtotta 7-es számú Munkács utcai panelház ötödik emeletén lakott Eperjesen.

Az idős hölgy, aki már a második tragikus gázrobbanást élte át Eperjesen
Fotó: TASR

A 73 éves nyugdíjas asszony, aki saját elmondása szerint korábban egészségügyi nővérként dolgozott, az egyik helyi középiskolai kollégiumban lett elszállásolva a robbanás után, és egyelőre nem tudja, visszatérhet-e valaha a lakásába. Egyedül él, mivel fia Csehországban dolgozik. "Nagyon nehéz ez most. Éppen kikapcsoltam a számítógépet és meg akartam hallgatni a déli híreket, amikor hatalmas robaj hallatszott. Először azt hittem, hogy egy mentőhelikopter tart valamilyen szerencsétlenséghez, vagy hogy terroristák követtek el valamit" - mesélte a Nový Čas-nak.

Aztán észrevette, hogy valamilyen ismeretlen eredetű törmelékek potyognak fentről. "Kimentem, hátha hasznosabb lehetek, meg hogy elvigyem onnan a gyerekeket, akik már épp jöttek hazafele iskolából. Ráakadtam egy tolószékes asszonyra, de közben a kilencedikről már terjedt szét a füst, egyszer csak felcsaptak a lángok is. Kilenc méteresek is lehettek, közben ez az asszony mesélte, hogy fent már három napja érezték a gázszagot" - fogalmazott.

Visszaemlékezett 1974. június 13-ikára, amikor szintén egy súlyos tragédia rázta meg Eperjes városát. Akkoriban vezették be a gázt a városba, melynek egy, a mostanitól eltérő részén, a Zápotocká utcában szintén gázrobbanás történt. "Akkor az anyai rokonaim szomszédai haltak meg. Összesen kilencen vesztették életüket. Az ott téglaház volt, de a mostani jóval nagyobb tragédia" - fogalmazott.

Kapcsolódó aktuális cikkeink:
Hamarosan neki is foghatnak az eperjesi panelház bontásának, addig a szomszédba se költözhetnek vissza
Alighogy ellenőrizte a kazánházat, jött a robbanás és a házmester szeme láttára temetett be törmelék három nőt
Szakértők szerint a felső szinteket le kell bontani
Három személyt gyanúsítottak meg az eperjesi gázrobbanással összefüggésben!
Senkit nem találtak az eperjesi panelház 12. emeletén!
A liftben élte túl a panelházi robbanást egy 45 éves férfi!

(Nový Čas)