Az idős nő érzelmeit puhította meg a csaló, hatalmas összeggel húzta le áldozatát (videó)

2019. július 4. - 09:20 | Régió

Eddig nem túl gyakori módon vertek át egy idős asszonyt Besztercebányán, az elkövető úgymond az áldozat érzelmeire próbált hatni – mint kiderült, sikeresen.

Az ismeretlen férfi Besztercebánya főterén szólított meg egy 72 éves nőt. A kezében órát tartott és azt mondta, hogy legalább 100 euróért el kell adnia. A férfi azt állította, hogy súlyosan beteg lányát kórházban kezelik, és sürgősen szüksége van pénzre.

A nyugdíjas nő adott neki pénzt és elindult hazafelé, de a fickónak ez nem volt elég. Újfent megszólította áldozatát, hogy ihatna-e nála egy pohár vizet, valamint elmehetne-e vécére. Az idős nő semmi rosszat nem sejtve beengedte lakásába az idegen férfit.

Petra Kováčiková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a férfi kihasználta a nő figyelmetlenségét és a lakásból ellopott 20 ezer euró készpénzt.

Az elkövető trikót és világosszürke háromnegyedes nadrágot viselt, a fején piros sapka volt. A rendőrség egyelőre nyomoz a férfi kilétét illetően, az ügyben lopás gyanújával indítottak eljárást.

A besztercebányai rendőrség a Facebook-oldalán tett közzé egy felvételt, amely rögzítette az elkövetőt.


noviny.sk/para