Az idősebb diákoknál hiányzik a címvédő

Vasárnap az idősebb diákok erőpróbájával folytatódik a csallóközi futballcsapatok teremtornáinak idei sorozata.

Az idősebb diákoknál hiányzik a címvédő
Lelkes Vince illusztrációs felvétele

A dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban az U15-ös korosztály mezőnyében is öt csapat, Pozsonyeperjes, Gelle, Diósförgepatony, Vásárút és Ekecs-Apácaszakállas csatázik körmérkőzéses rendszerben a trófeáért.

Borítékolható, hogy ezúttal elmarad a címvédés, ugyanis az utóbbi két esztendőben tornagyőztes nyárasdiak nem szerepelnek a bajnokságban. Ennek ellenére több nyárasdi focistapalánta is csatasorba áll a dunaszerdahelyi erőpróbán. A játékosmizériára való tekintettel a nyárasdi srácok a vásárútiakhoz kerültek, a szomszédos község csapatának mezében küzdenek a pontokért az U15-ösök bajnokságában.

A párharcok játékideje húsz perc térfélcsere nélkül. Az edzők tizenkét fős keretet nevezhetnek. A csapatok igazolt futballistái léphetnek csak pályára a rendezvényen, melynek győztese a területi  szövetség elnökének vándorserlegével távozik a helyszínről. A kollektívák emléklapot és focilabdát kapnak, a mezőny legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazzák. A Dunaszerdahelyi járás diákcsapatai hagyományos seregszemléjének immár huszonkilencedik felvonása reggel kilenc órakor rajtol el.

ái