Az Illésháza nem vállalta be a IV. ligát!

2017. július 26. - 15:14 | Sport

Tavaly másodikként értek célba, idén négy pont előnnyel végeztek az élen a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában, de a bajnokavató utáni napokban úgy döntöttek, a IV. liga helyett továbbra is a legalsó szintű kerületi bajnokságban folytatják szereplésüket az illésházaiak. 

Az Illésháza nem vállalta be a IV. ligát!
Az illésházaiak (piros-fehérben) nem éltek a lehetőséggel, helyettük a hodosiak (kékben) küldték el jelentkezésüket a IV. ligába - Lelkes Szabolcs felvétele

"Nem láttuk értelmét annak, hogy egy emelettel feljebb küzdjünk a pontokért. Sokat utaznánk, megnövekednének a költségek, csökkene a nézőszám. Szurkolóink is egyettértekkek a klubvezetés stratégiájával. Őket jobban érdeklik a szomszédok, például a Jányok, Illésháza, Lég, Jóka elleni rangadók, mint például a Horné Obdokovce, Tovarníky, vagy a Hrušovany elleni bajnoki. Nem tartottunk az ellenfelektől. A heti három edzéssel, futballistáink képességeire való tekintettel felsőbb osztályban sem játszottunk volna alárendelt szerepet. Egyébként labdarúgóinkat sem vonzotta a IV. liga. Mi bajnoki diadalunkkal bebizonyítottuk, hogy minden tekintetben a mezőny fölé nőttünk. Természetesen az új idényben is a legjobbak között szeretnénk megvetni a lábunkat” – indokolta döntésüket Lelkes Tibor, az illésházaiak klubelnöke, aki korábban a felső-csallóközi alakulat játékosaként megtapasztalta a IV. ligát.

Az ezüstérmes hodosiak viszont éltek a lehetőséggel, augusztustól a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában folytatják szereplésüket.

ái

Címkék: IV. liga, Illésháza