Az interneten lázította az embereket a képviselő, hogy ne hordjanak szájmaszkot – a rendőrség leleplezte

2021. augusztus 3. - 14:18 | Belföld

Az interneten szította a feszültséget Štefan Polačík, a Szlovák Megújhodási Mozgalom (SHO) alelnöke, aki állítása szerint „jól megleckéztette” egy üzlet személyzetét, amiért nem akarták őt kiszolgálni, mivel nem viselt szájmaszkot. A poszt a rendőrség figyelmét sem kerülte el.

„Nem szolgálják ki az üzletben, mert nem akarnak szájmaszkos birkák lenni? Nyissanak ki mindent, ami a kocsiban van. Szalámit, tejet, harapjanak bele a kiflibe, bontsanak fel mindent. Ha még ezután sem akarják eladni, akkor hagyják ott nekik”

– írta közösségi oldalán a képviselő, aki állítása szerint hasonló dolgot tett egy Tescóban, mert egy brigádos nem akarta őt kiszolgálni, mivel nem viselt szájmaszkot.

„Tegyenek így mindenhol. Nem hagyjuk magunkat hátrányosan megkülönböztetni azért, mert nem vagyunk birkák. A háború után a koncentrációs táborokban szolgáló katonák is azt mondták, hogy csak parancsot teljesítettek”

– tette hozzá Polačík.

A poszt nem kerülte el a rendőrség figyelmét sem, amely utánajárt a dolognak. Mint kiderült, Nyitrán – ahonnan az illető származik – egy Tesco üzletben sem történt olyan, mint amit a bejegyzésben olvasni lehetett. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy más Tescóban nem tehette meg, de ezt már nehezebb kideríteni, ugyanis az illető nem pontosította, hogy hol is követte el „hőstettét”.

A rendőrség figyelmezteti az embereket, hogy aki hasonlóan cselekedne, azzal vagyon elleni kihágást követne el, amiért 331 eurós bírságot szabhatnak ki.

A hatóság szerint a bejegyzés szerzője igyekszik szétválasztani a társadalmat azokra, akik hordanak szájmaszkot, és akik nem, miközben a járványügyi intézkedések világosan kimondják, hogy beltéren kötelező szájmaszkot hordani.

„A szájmaszk nem egy ultramodern védőeszköz, aminek köszönhetően nem kapjuk el a koronavírust, de legalább minimálisan csökkentjük a fertőzés kockázatát. Ez a legkevesebb, amit tehetünk”

– írja a rendőrség.

A hatóság szerint primitívség összehasonlítgatni a dolgokat a második világháborúban történtekkel, amivel csak az áldozatok emlékét sérti meg.


-para-

Címkék: rendőrség, szájmaszk