Az Interpol elfogta Szlovákia egyik legkeresettebb bűnözőjét

2020. december 1. - 09:40 | Belföld

Az elmúlt napokban a Dél-afrikai Köztársaságból Szlovákiába szállították Patrik Šnajdrt, az úgynevezett „štvrtáci“ banda egyik tagját.

Az Interpol elfogta Szlovákia egyik legkeresettebb bűnözőjét
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

Rendőrségi információk szerint Šnajdrt 2019. május 2-án vette őrizetbe az Interpol a Dél-afrikai Köztársaságban. Azóta őrizetben várta a kiadatási eljárás végét, amelynek eredményeként az elmúlt napokban a hatóságok Szlovákiába szállították.

A bazini Specializált Büntetőbíróság bűnszervezet alapítása, fenntartása és támogatása, durva nyomásgyakorlás, valamint zsarolás vétsége miatt 20 éves szabadságvesztésre ítélte Šnajdrt.

Patrik Šnajdr a Miroslav Štvrtecký által vezetett bűnbandába tartozott, amely 2001 és 2007 között Erdőháton (Záhorie) tevékenykedett. Šnajdr éveken keresztül Csehországban bujdosott, biztonsági őrként dolgozott, egyéb tevékenységek mellett pedig kábítószert is árult.

A férfit 2016-ban őrizetbe vették Prágában, néhány nappal később pedig átszállították Szlovákiába. A cseh rendőrség szerint nem volt könnyű őt megtalálni, mert nehezen kiszúrható hamis iratokat használt, amiket gyakran váltogatott. A Specializált Büntetőbíróság végül Šnajdr szabadon engedése mellett döntött – ennek oka az volt, hogy a szlovák rendőrség valamilyen hibát követett el.


(noviny.sk/para)