„Az intézkedések mellett az én személyem is szóba került” – ismert szlovák fitneszedzővel találkozott a tiszti főorvos

2020. november 24. - 12:56 | Belföld

Ján Mikas tiszti főorvos nem formális találkozón beszélgetett a TV Markíza műsorán futó Extrém átváltozások (Extrémne premeny) nevű műsorból ismert Maroš Molnár fitneszedzővel.

„Az intézkedések mellett az én személyem is szóba került” – ismert szlovák fitneszedzővel találkozott a tiszti főorvos
Fotó: Közegészségügyi Hivatal - Facebook

Az egész Mikas nem túl népszerű járványügyi intézkedéseivel kezdődött, amelyek között a fitnesztermek bezárása is szerepelt. A kedvezőtlen helyzet egyre jobban elhúzódott, ezt pedig már Molnár sem hagyta szó nélkül.

„Nem szabadna betiltani a sportot, mert az az ember egyik alapvető tevékenysége. Serkenti az immunrendszert, frissen tart bennünket és csökkenti a depresszió kialakulását. Tehát a véleményem szerint nagy hülyeség a sport betiltása, a gyerekeinknek ugyanis szükségük van a mozgásra, ha nem szeretnénk támogatni az elhízást”

– idézi Molnárt a Čas.sk.

Mikas nem váratott sokáig a válasszal, meghívta Molnárt a Közegészségügyi Hivatalba, hogy elbeszélgessenek a sportról és az intézkedésekről.

„Elismerem, elsőre úgy tűnhet, de nem vagyok a sport ellensége. Továbbra sem kedvező a járványügyi helyzet, ezért csak fokozatosan enyhítjük az intézkedéseket. Óvatosak vagyunk. Tudatában vagyok, hogy nem sikerült mindenki elvárását kielégíteni”

– nyilatkozta Mikas a találkozót követően.

„A járványügyi szakértők számára mindig kockázatos az intézkedések enyhítése, a helyzetet ezért ebben a kontextusban is figyelemmel kísérjük. Meghallgatom mások véleményét és javaslatát is. Találkoztam Maroš Molnár fitneszedzővel. A sportot érintő aktuális intézkedések mellett az én személyem is szóba került. Ugyanis nem olyan ember vagyok, aki csak adja a javaslatokat, hanem aki meg is hallgatja. Követni fogom Molnár úr ajánlásait”

– mondta Mikas. Hogy pontosan mik is ezek a javaslatok, azt nem pontosította.


-para-