Az iskolai baltás támadónál razziázik a NAKA – a Vár utcai lövöldés ösztönözte?

2022. november 4. - 11:53 | Régió

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) házkutatást tart annak a fiatalnak az otthonában, aki csütörtökön baltával támadt két diákra a nováky-i szakközépiskolában – tájékoztatott a TV JOJ.

Az iskolai baltás támadónál razziázik a NAKA – a Vár utcai lövöldés ösztönözte?
Illusztráció (Fotó: TASR)

A házkutatás során a fiú édesanyja is otthon volt, de nem akart nyilatkozni az újságíróknak. A TV JOJ információi szerint a tinédzsert már meggyanúsították, és minden jel arra utal, hogy a támadást eltervezte, és a Vár utcai lövöldözés is inspirálta.

Amint arról beszámoltunk, csütörtökön reggel, a tanítási nap elején egy tinédzser egy baltával a kezében rohangált a nováky-i szakközépiskolában, amely során egy lányt homlokon csapott az eszközzel. Az eset során egy másik diák is megsérült, egyikük állapota sem súlyos. A támadó a történtek után elmenekült, de a rendőrök a közeli mezőn őrizetbe vették. Az ügyet a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vette át, a rendőrség szerint ugyanis több személy ellen elkövetett, előre eltervezett gyilkossági kísérlet gyanúja merült fel. A történtekről értesítették a speciális ügyészt.


(noviny.sk)