Az ismert szlovák teniszezőnő elsők közt kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, a kórház szerint hiba történt

2021. január 10. - 13:06 | Belföld

A pozsonyi kramárei kórházban a héten a nemrég visszavonult teniszezőnő, Dominika Cibulková is megkapta a koronavírus elleni védőoltást – írja a Denník N, amelynek a kórház vezetősége is megerősítette az értesülést. Csakhogy Cibulkovának az oltási stratégia szerint erre még legalább tavaszig várnia kellett volna.

Az ismert szlovák teniszezőnő elsők közt kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, a kórház szerint hiba történt
Fotó: TASR/ Martin Baumann

A kórház azt állítja, hogy az oltóközpont egyik munkatársa által Cibulková jogtalanul került fel a vakcinára jogosult személyek listájára. Az illető állítólag az incidens miatt már nem dolgozik az oltóközpontban.

Az intézmény szerint bárki beoltása, aki nem szerepel a vakcinára jogosult személyek hivatalos listáján, nincs összhangban az oltási stratégiával, éppen ezért az előnyben részesítést elfogadhatatlannak tartják.

„Nagyon sajnáljuk a kialakult helyzetet, elnézést kérünk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló hiba ne ismétlődhessen meg” – áll a kórház állásfoglalásában.

A Denník N a kialakult helyzettel kapcsolatban megkérdezte Cibulkovát is, választ azonban egyelőre sem tőle, sem a minisztériumtól nem kaptak.

Első körben az oltási stratégia szerint az egészségügyi alkalmazottak, a szociális otthonok alkalmazottai, valamint a létfontosságú infrastruktúrában dolgozók kaphatják meg a vakcinát. A minisztérium azonban több mint három hét után sem pontosította, hogy valójában kik tartoznak a létfontosságú infrastruktúrába – figyelmeztet a lap.

Szlovákiában december 26-tól mostanáig megközelítőleg 20 ezer személyt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával.


(Denník N/para)