Az Iszlám Állam zászlaját találták meg Berlinben egy vasúti rongálás közelében

2018. december 26. - 09:57 | Külföld

A német rendőrség az Iszlám Állam terrorszervezet zászlaját és arab nyelvű iratokat foglalt le kedden Berlin délkeleti, Karlshorst nevű városrészében, ahol ismeretlenek megrongálták egy elővárosi vasút felsővezetékét és egy tartókötelet a hétvégén.

A rendőrség vizsgálatot indított, hogy a zászló és az iratok összefüggésbe hozhatók-e a rongálással, amely átmeneti fennakadást okozott a térség vasúti közlekedésében. A hatóságok kedd reggel átfésülték a vasútvonalat a közeli Frankfurt (Oder) irányába.

A B.Z. német hírportál értesülései szerint hatvan arab nyelvű röplapot, a dzsihadisták fekete zászlaját, valamint egy csáklyát találtak a helyszínen. A rendőrség hétfőn közölte: a vandalizmus mögött politikai indítékot sejtenek, de nem valószínű, hogy közvetlen kapcsolat lenne az Iszlám Állammal.

A rendőrség ugyanakkor vizsgálja azt is, hogy a mostani incidens összefüggésben állhat-e a Nürnberg és München közötti vasútvonalon idén októberben történt másik esettel, amikor egy a sínek felett kifeszített acélkábel kárt tett egy szerelvényben. A történtek során nem sérült meg senki. Ez utóbbi bűnténynek a helyszínén arab nyelvű fenyegető leveleket találtak.

MTI