Az LMBTQ-képviselői elleni gyűlöletből gyilkolhatott a pozsonyi lövöldöző, a történtek után a Twitteren kommunikált

2022. október 13. - 09:27 | Régió

Amint arról beszámoltunk, szerdán este lövöldözés történt a pozsonyi Vár utcában (Zámocká), amely során két ember meghalt, egy pedig megsérült egy bárnál, ahol közismerten az LMBTQ-közösség tagjai találkoznak. A jelek szerint a történtek után az elkövető aktív volt a közösségi hálón. A rendőrség csütörtökön reggel holtan találta meg.

Az Aktuality szerint egy fiatal srác, Juraj K. ölt meg két embert a Tepláreň nevű bárnál. A portál szerint édesapja a Harabin-féle Vlasť képviselőjelöltje volt.

A rendőrség csütörtökön reggel közölte, hogy megtalálta a lövöldözés elkövetőjét. Az eddigi információk szerint nem volt tettestársa. Az ügyet a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vizsgálja, amit a gyanú szerint előre megfontolt, egy bizonyos embercsoport elleni gyűlöletkeltő indíttatású gyilkosságként kezel.

Azt követően, hogy Juraj K. megölt két embert, kommunikált a közösségi oldalán, ahol beismerte tettét, majd azt írta, hogy eredetileg a miniszterelnökkel akart végezni. „Semmi különös, egy kis viccelődés a Vár utcában” – írta, amikor a profilján többen is arról kérdezték, mi történt. A közösségi hálón felszólították őt, hogy ha ő a gyilkos, akkor készítsen magáról egy fotót, a fején egy cipővel. Nem sokkal később az alábbi fotót osztotta meg.


Fotó: Twitter

A Twitteren közzétett bejegyzése szerint az LMBTQ-képviselői elleni gyűlöletből követte el a gyilkosságot. Néhány órával a történtek előtt megosztott egy 60 oldalas, angol nyelvű kiáltványt, amiben a zsidókról, a cionistákról, valamint a fehérek felsőbbrendűségéről írt.

A feltételezett elkövető a kiáltványban beismerte, hogy zaklatás érte, és radikalizálódott egy olyan oldalon, ahol főként amerikai neonácik és a QAnon mozgalom követői kommunikálnak.


(Aktuality.sk)