Az MKP a Fidesz mellé állt, reagáltak Tusk levelére

2020. április 4. - 07:18 | Belföld

A koronavírus-járvány időszaka nem válhat a magyar kormány konkrét válságkezelő intézkedéseiről szóló viták idejévé - szögezte le Őry Péter, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának ügyvezető elnöke abban a levélben, amelyben Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnökének üzenetére reagált.

Az MKP a Fidesz mellé állt, reagáltak Tusk levelére
Orbán Viktor (Archív felvétel)
Kapcsolódó cikk:
13 tagpárt szerint a Fidesznek nincs helye a Néppártban

Tusk korábban politikailag veszélyesnek és erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte, ha valaki az új koronavírus-járványt arra használja, hogy folyamatos rendkívüli állapotot vezessen be országában.

Az MKP ügyvezető elnöke a levélben hangsúlyozta: a mostani időszak semmiképpen sem válhat politikai értékekről, stratégiákról, a Fidesz EPP-n belüli státuszáról vagy éppen a magyar kormány konkrét válságkezelő intézkedéseiről szóló viták idejévé. Éppen ellenkezőleg, arra van szükség, hogy mindenki a maga területén a lehető legtöbbet tegye meg a járvány elleni küzdelemben, és erre a feladatra összpontosítsa energiáit - írta. A mostani időszak éppen annak az ideje, hogy a politikai szövetségesek, kollégák nagyobb bizalmat tanúsítsanak egymás iránt, függetlenül - az egyébként természetes és szükséges - politikai vitáiktól.

A levélben az MKP egyúttal arra kérte az EPP vezetését és minden tagpártot, hogy pragmatikus hozzáállást tanúsítva, mindenfajta politikai vitát halasszanak a járvány leküzdése utáni időszakra.

(MTI)