Az MKP-nak, a Hídnak és az Összefogásnak nem tetszenek Andrej Doležal prioritásai az útépítésben

2020. szeptember 24. - 14:20 | Belföld

A dél és a kelet szintén Szlovákia című közös Facebook-bejegyzésben és Andrej Doležal közlekedési miniszternek írt közös levélben tiltakoztak a tárca közúti projektekre kidolgozott fontossági sorrendje miatt. Az MKP, a Híd és az Összefogás szerint a szaktárca diszkriminálja Dél-Szlovákiát.

Az MKP-nak, a Hídnak és az Összefogásnak nem tetszenek Andrej Doležal prioritásai az útépítésben
Fotó: Paraméter

Elégedetlenek a közlekedési tárca prioritásaival az egyesülésről tárgyaló pártok elnökei, ezért levélben kérték Andrej Doležal (Sme rodina) tárcavezetőt a közúti projektek fontossági sorrendjének átértékelésére. A kormánynak a közúti infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó stratégiai anyaga nem tükrözi a déli és a keleti járásokban élő emberek igényeit, állítja a három párt vezetője. „Ezek főleg kevésbé fejlett járások, éppen azért, mert a kormányok tartósan elhanyagolták a közúti és a vasúti infrastruktúra fejlesztését” - áll a három párt által kiadott közleményben.

Sólymos: folytatni kell a megkezdett fejlesztéseket

Sólymos László (Híd) szerint folytatni kell a korábbi négy évben elindított fejlesztéseket ezekben a leszakadó régiókban. „Néhány évtizedes pénzügyi diszkriminációt nem lehet négy év alatt behozni, szükség van a kontinuitásra” - jelentette ki a Híd elnöke. –

A stratégiai dokumentum alapján a Napnál is világosabb, hogy a déli régiók fejlődése szempontjából nélkülözhetetlen autópályák és gyorsforgalmi utak nem tartoznak ennek a kormánynak a prioritásai közé. Néhány apró kivételtől eltekintve ezek az utak csak a 100 pontos lista második felében szerepelnek.”

Forró: az infrastruktúra fejlesztése csökkenti a munkanélküliséget

Hasonlóan vélekedik a közlekedésügyi minisztérium közúti prioritásairól Forró László, az MKP elnöke is. Szerinte a leszakadó régióknak, amilyenek Szlováki déli és keleti régiói is, nyújtott hatékony segítség jelentős mértékben függ a közúti, vasúti és a vízi útvonalak hálózatának színvonalától és sűrűségétől. „Ez hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez és a régió gazdasági erejének növeléséhez” – jelentette ki Forró.

Mózes: Komáromba nemcsak híd kell, hanem elkerülő út is

A közlekedésügyi minisztérium következetlen terveit kifogásolja Mózes Szabolcs az Összefogás elnöke.

„Jó, hogy elkészült az új komáromi Duna-híd, de míg a magyar oldalon megoldott a Komáromot elkerülő út, addig nálunk az új híd a már így is túlterhelt komáromi utakra még több kamiont terel. És a komáromi elkerülő út csak a 83. helyen van a prioritásokban, több más fontos szakasszal együtt az R2-esen és az R7-esen” -

magyarázta kifogásaikat az Összefogás elnöke. Szerinte ez azt mutatja, hogy a minisztérium szakemberei hibás módszertant használtak a lista kidolgozásánál.

„Ezek az utak – és nemcsak az utak – soha nem épülnek meg, ha nem lesz egy olyan politikai erő, amely a déli és a keleti régiók fejlesztését a prioritásának tekinti” - jelentette ki Sólymos László. Szerinte a leszakadó régiók fejlesztése mindenképpen az egyik fő pillére lesz az egyesült pártnak, amelynek létrehozásáról a Híd, az MKP és az Összefogás képviselői intenzíven tárgyalnak.

A három párt kifogásairól megkérdeztük a közlekedésügyi minisztériumot is, amint megkapjuk a válaszukat, cikkünket frissítjük.

Az MKP, a Híd és az Összefogás elnökeinek nyílt levele Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedésügyi miniszternek:

- lpj -