Az MKP nem bánja, hogy Kiska nem indul a 2019-es elnökválasztáson

A Magyar Közösség Pártjának álláspontja szerint Andrej Kiska nem viszonozta azt a sok szavazatot, amit 2014-ben a magyaroktól kapott.

Az MKP nem bánja, hogy Kiska nem indul a 2019-es elnökválasztáson
Menyhárt József, az MKP elnöke (Fotó: Paraméter - illusztráció)

Különösebben nem bánja az MKP, hogy Andrej Kiska nem indul a jövőre esedékes államfőválasztáson - derült ki a párt nyilatkozatából, amelyet Kiska bejelentését követően közölt az MKP sajtóosztálya.

A nyilatkozatban Menyhárték leszögezik, hogy Kiska 2014-es megválasztása minőségi ugrást jelentett az azelőtti államfőhöz, Ivan Gašparovičhoz képest, ám a mostani elnök nemzeti kisebbségek iránti állítólagosan közömbös magatartása kapcsán fenntartásokat fejeznek ki. 

"Kiska részéről eddigi tevékenysége során nem történtek érdemi lépések a kisebbségek irányába. Pedig Robert Fico ellenében sok magyar szavazatot kapott, de ezt elnökösködése során nem viszonozta"

- áll az MKP nyilatkozatában.

A párt továbbá elismeri, a kormányzati ellenszélben Kiskának nem volt könnyű dolga, "de ez sem menti fel az alól, hogy a nemzeti kisebbségekre oda kell figyelni". 

"Miután ma bejelentette, hogy nem indul a következő elnökválasztáson, bízunk benne, hogy fent említett hiányosságát legalább mandátuma hátralevő idejében orvosolni fogja. Valamint abban is bízunk, hogy a soron következő köztársasági elnök szívén viseli majd a kisebbségek sorsát"

- zárja nyilatkozatát az MKP, amelyben nem konkretizálják, mit takar konkrétan a párt által hiányolt "odafigyelés".

(db)