Az MKP úgy támogatja Čaputovát, hogy nem mondja ki a nevét

2019. március 26. - 17:01 | Belföld

Közleményt adott ki az államfőválasztás szombati (március 30.) második fordulója kapcsán a Magyar Közösség Pártja (MKP).

Az MKP úgy támogatja Čaputovát, hogy nem mondja ki a nevét
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

"A Magyar Közösség Pártja - ahogy az elnökválasztás első fordulója előtt - ismételten arra biztatja választóit, hogy a szombati választáson arra a jelöltre adják le szavazatukat, aki nem jelenlegi kormánypárt képviselője"

- áll a párt közleményében, amely nem tartalmazza az elnökválasztás második fordulójába bejutó jelöltek, Zuzana Čaputová és Maroš Šefčovič nevét, csupán azt, hogy arra a jelöltre érdemes voksolni, aki "az előrehaladást, a demokrácia alapelveit, az alkotmányosságot és jogállamiságot testesíti meg, aki a társadalmi és politikai élet tisztaságát preferálja".

Az MKP számára emellett elengedhetetlenül fontos, hogy a leendő államfő a nemzeti közösségek érdekeit a többségi nemzet érdekei szintjén tartsa számon.

Menyhárt József pártelnök egyébként maga is indult volna az elnökválasztáson, de február 19-én visszalépett Robert Mistrík javára - aki aztán egy hét múlva visszalépett Zuzana Čaputová javára. Ezt követően az MKP az államfőválasztás március 16-i első fordulója előtt nem ajánlott konkrét jelöltet választóbázisa számára.

A Híd Zuzana Čaputovát támogatja az elnökválasztás mindent eldöntő március 30-i második fordulójában.

(parameter)