Az NHL-be tart a szlovák hoki-válogatott fiatal játékosa, aki a vébén is megmutatta magát

2021. június 10. - 11:03 | Sport

A tengerentúlra tart a 18 éves Samuel Kňažko, aki a rigai világbajnokságon negyeddöntőig jutó szlovák jégkorong-válogatott egyik legfiatalabb játékosa volt.

Az NHL-be tart a szlovák hoki-válogatott fiatal játékosa, aki a vébén is megmutatta magát
Fotó: TASR

Kňažko hároméves szerződést írt alá a Columbus Ble Jackets csapatával, amely a 2020-as draftolás 78. helyéről választotta ki a fiatal játékost. A 18 éves védő az elmúlt három szezonban a finn TPS Turku ificsapatában játszott. A rigai világbajnokságon a szlovákok mind a nyolc mérkőzésén jégre lépett.

Ugyancsak nagy az érdeklődés a világbajnokság legjobb támadójának választott Peter Cehlárik iránt, sajtóértesülések szerin a KHL-ben játszó Avangard Omsk és a svájci Lausanne megkereséséről is hallani lehetett.

Ugyanakkor az NHL-ben szereplő Boston Bruins birtokolja Cehlárik játékjogát, amely még idén szerződésjavaslatot tehet elé, így magához láncolná a 25 éves jégkorongozót. Bruce Cassidy vezetőedző viszont állítólag nem számol vele, másrészről pedig nem biztos, hogy csak úgy kicserélnék őt másvalakire. Cehlárik az elmúlt idényt a svéd Leksandban töltötte, amelynek színeiben 45 mérkőzésen 20 gólt és 20 asszisztot jegyzett.


(šport.sk/para)