Az ógyallai expolgármester meggyilkolásával kapcsolatban hallgatták ki Zsuzsovát

2019. április 11. - 09:18 | Belföld

Szerdán délelőtt a nyitrai fegyházban hallgatták ki Alena Zsuzsovát, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottját. A kihallgatás témája ezúttal az ógyallai expolgármester, Basternák László megölése volt.

Az ógyallai expolgármester meggyilkolásával kapcsolatban hallgatták ki Zsuzsovát
Fotó: TASR

A kihallgatás megközelítőleg 11:30-ig tartott, ugyanis a gyanúsított és ügyvédje panaszt nyújtott be a nyomozó elfogultságára hivatkozva. Štefan Neszméry, Zsuzsová ügyvédjének elmondása szerint azért nyújtottak be panaszt és tettek feljelentést, mert kliensére állandó nyomást gyakorolnak a rendőrök, emellett a családját is fenyegetések érik.

Zsuzsovát utoljára március 13-án hallgatták ki az ógyallai expolgármester gyilkossági ügyében, amellyel kapcsolatban bűnrészességgel gyanúsítják. Ügyvédje szerint Zsuzsová tagadja, hogy köze lenne Basternák megöléséhez. A múltban Zsuzsová tanúként tett vallomást a gyilkosság végrehajtójának, Štefan Kaluznak a bírósági tárgyalásán.

Neszméry szerint kliense azt is tagadja, hogy részt vett volna Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová megölésében.

Alena Zsuzsová, Szabó Tamás, Andruskó Zoltán és Marček Miroslav már több hónapja előzetes letartóztatásban van a Kuciak-gyilkosság ügyében. A bíróság április 1-én hosszabbította meg a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Alena Zsuzsovát a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsítják, akárcsak Marian Kočnert.


noviny.sk/para