Az oktatási miniszter felszólította a diákokat,hogy vegyenek részt az országos tesztelésen

2020. október 29. - 16:54 | Belföld

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter felszólított minden tíz évnél idősebb diákot, hogy vegyen részt az országos tesztelésen. Erről a tárca kommunikációs osztálya tájékoztatta a TASR hírügynökséget csütörtökön.

Az oktatási miniszter felszólította a diákokat,hogy vegyenek részt az országos tesztelésen
-illusztráció- (Fotó: TASR)

„Fontos tudni, hogy egészségesek vagyunk-e és hogy nem fertőzzük-e meg a körülöttünk élőket. Remélem, rövidesen viszontlátjuk egymást az iskolákban”

– fogalmazott az oktatási miniszter. Hozzátette: a legfőbb prioritás most az, hogy megvédjük a gyerekek, diákok, tanárok és szülők egészségét. A miniszter arra kért mindenkit, hogy jusson ez eszébe, amikor az országos tesztelésen való részvételről fog dönteni a következő két hétvégén.

Gröhling szerint a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedését meg lehet állítani az országos teszteléssel.

„Ezért arra kérlek titeket, hogy használjátok ki a lehetőséget, és teszteltessétek le magatokat a hétvégén. Tudom, hogy sok kérdésetek van, és talán nem is sikerül a tesztelésig mindegyikre választ kapni. A teszt viszont egy egyszerű és gyors módja annak, hogy képet kapjunk az egészségi állapotunkról. Ez pedig nagyon fontos manapság. Ha leteszteltetjük magunkat és felelősségteljesen járunk el, rövidesen ismét visszatérhetünk az iskolákba”

– tette hozzá Gröhling.

TASR