Az oktatási miniszter határozottan kijelentette: Ez jelentősen hozzájárul a tanulók erőszakos magatartásához!

2022. november 20. - 11:53 | Belföld

A COVID-19 betegség okozta elszigeteltség, de a közösségi hálózatoktól való növekvő függőség is hozzájárult a tanulók erőszakos viselkedéséhez. Ezt Ján Horecký szlovák oktatási, tudományos, kutatási és sportminiszter nyilatkozta a TASR-nek adott interjújában.

Az oktatási miniszter határozottan kijelentette: Ez jelentősen hozzájárul a tanulók erőszakos magatartásához!
Ján Horecký (TASR)

Az oktatási miniszter szerint évek óta csak a nyugati országokból vagy az Amerikai Egyesült Államokból hallottunk olyan eseményekről, mint például diáklövöldözés, iskolai környezetben történt baltás támadás. „Még mindig igaz, hogy hazánkban ritka az ilyen jelenség. Finnországban az elmúlt években több olyan eset is történt, amely az áldozat halálával végződött, ami azt jelenti, hogy komoly dologról van szó, amelyet nem szabad lebecsülni" – mondta az oktatási osztály vezetője.

Bár a miniszter szerint ez még nagyon ritka jelenség Szlovákiában, megtörténhet nálunk is. „Bármilyen színvonalas is az oktatás, az nem tudja biztosítani a gyerekek sebezhetetlenségét. Ezért nagyon fontos a kockázat minimalizálása. Ehhez minden bizonnyal hozzájárult a gyermekek elszigeteltsége, a közösségi hálózatoktól való növekvő függőség, amelyek felváltják a gyermekek közötti egészségesebb kapcsolatokat” – mondta Horecký.

(čas.sk)