Az oktatásügyi miniszter arra kéri az embereket, hogy ne utazzanak az ünnepek alatt

2021. október 28. - 10:32 | Belföld

A közelgő ünnepek alatt történő utazások miatt súlyosbodhat a járványhelyzet, ez pedig veszélyeztetheti a diákok oktatását az iskolában. Branislav Gröghling (SaS) oktatásügyi miniszter ezért felszólította az embereket, hogy ezeken a napokon maradjanak otthon, valamint minimalizálják az utazást és a másokkal való találkozásokat.

Az oktatásügyi miniszter arra kéri az embereket, hogy ne utazzanak az ünnepek alatt
Branislav Gröhling (Fotó: TASR)

Megjegyezte, hogy a súlyosabb járványhelyzet ellenére az iskolákat sikerül biztonságos rezsimben tartani. „Ezért fontos, hogy az ünnepek alatt óvatosak legyünk, és igyekezzünk minimalizálni a találkozásokat más emberekkel. Azok a szülők, illetve iskolai alkalmazottak, akik még fontolgatják, hogy beoltassák-e magukat, tegyék meg” – nyomatékosította Gröhling.

Általánosan érvényes, hogy minél rosszabb a helyzet egy adott járásban, annál több osztályban folyik távúton az oktatás. Az oktatásügyi minisztérium adatai szerint azokban a járásokban van a legtöbb diák karanténban, ahol alacsony a beoltottság, illetve szigorúbb besorolásban van Covid-automata szerint.

Az oktatásügyi miniszter hozzátette: továbbra is érvényben van, hogy tömegesen nem fogják bezárni az iskolákat. A Közegészségügyi Hivatal rendelete alapján csak azokat az osztályokat zárják be, ahol pozitív esetet regisztrálnak.


TASR/para