Az oktatásügyi minisztérium 1,5 milliót ad az iskolák balesetveszélyes részeinek a helyreállítására

2022. december 9. - 17:30 | Belföld

Az Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium 1,5 millió eurót bocsát a regionális iskolák rendelkezésére, hogy helyreállíthassák a balesetveszélyes állapotban lévő épületrészekeit.

Az oktatásügyi minisztérium 1,5 milliót ad az iskolák balesetveszélyes részeinek a helyreállítására
Ján Horecký oktatásügyi miniszter (Fotó: TASR)

Ez például a rossz állapotban lévő kazánházak, a fűtőrendszer, a központi fűtés, a melegvíz-csövek, a tetők és tetőszerkezetek javítását érinti. A TASR-t az oktatásügyi tárca kommunikációs és marketingosztálya tájékoztatta. Az ehhez szükséges anyagi forrásokat novemberben bocsátotta rendelkezésre a pénzügyminisztérium.

„Tekintettel arra, hogy több iskola is jelezte, hogy a helyzet változik, és az év végéig nem lesz elég pénzük az energiaköltségek kifizetésére, a megoldás érdekében tárgyalásokba kezdtünk, és konstruktív vitákat folytattunk a pénzügyminisztériummal. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk az újabb anyagi támogatás kapcsán”

– állapította meg Ján Horecký oktatásügyi miniszter.

A pénzügyminisztérium szeptemberben 30 millió euró értékben nyújtott anyagi támogatást az energiakiadások rendezésére. Mivel ebben az időszakban nem sikerült az iskolafenntartók minden követelésének eleget tenni, a változó helyzet miatt, október végén és november elején ismét felmérték a 2022-es év végéig várható energiakiadásokat. Ennek alapján az oktatásügyi minisztérium a pénzügyi tárcától a költségvetés több mint nyolcmillió eurós emelését kérte. A tárca ezt jóváhagyta.

TASR