Az OĽaNO és a Sme rodina képviselői sem fognak tolakodni az oltásoknál

2021. január 17. - 13:58 | Belföld

Boris Kollár az OĽaNO-t illetően még más számot említett a tévében. A párt azonban ebéd után azt cáfolta.

Az OĽaNO és a Sme rodina képviselői sem fognak tolakodni az oltásoknál
Fotó: TASR

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke a TA3 vitaműsorában beszélt arról, hogy felhívta a parlamenti képviselők figyelmét, csak azok éljenek az elsőbbségi oltás lehetőségével, akik idősebbek, krónikus betegségben szenvednek vagy onkológiai páciensek.

Szavai szerint az egyes parlamenti frakcióktól kapott számok alapján az OĽaNO-ból 30-an, a Smerből 7-en, a Hlasból 2-en, a Za ľudí-ból 3-an, az SaS-ből 8-an készülhetnek beoltatni magukat koronavírus ellen annak folytán, hogy parlamenti képviselőként a létfontosságú infrastruktúrában dolgoznak. Kollár pártja, a Sme rodina és az ĽSNS egyetlen képviselője sem tervezi most beoltatni magát.

Az OĽaNO röviddel a tévéadás után közleményben pontosított, hogy képviselőik közül senki sem él az elsőbbségi oltás lehetőségével, a 65 év feletti és krónikus betegségben szenvedő képviselőik sem.

Kollár ugyanakkor még a tévében elmondta, hogy a képviselők nem kapják meg elsőbbségiként az oltást, csupán operatív esetben, ha a lefagyasztott vakcinát már feloldották és az oltási terv szerint arra jogosultak nem élnek vele elegen, tehát kimarad.

(TASR)