Az OĽaNO frakcióelnöke szavai szerint még nem született megállapodás a vasárnapi boltzárral kapcsolatban

2020. június 7. - 15:31 | Belföld

A koalícióban nem született olyan megállapodás, mely megtiltaná a boltok vasárnapi nyitvatartását. Ha az ellenzék ilyen javaslatot nyújt be a parlamentnek, a koalíció nem fog mellette szavazni.

Az OĽaNO frakcióelnöke szavai szerint még nem született megállapodás a vasárnapi boltzárral kapcsolatban
Michal Šipoš (TASR)

Erről Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke tájékoztatott a TA3 televíziós csatorna vasárnap délutáni politikai műsorában.

Megtörténhet azonban, hogy a koalíció közös megbeszélését követően, saját javaslatot nyújtanak be a vasárnapi boltzárakkal kapcsolatban. Martin Borguľa (Sme rodina) parlamenti képviselő szintén a vasárnapi zárvatartás mellett áll, azonban hangsúlyozta, jelenleg nincs idő kulturális-etikai kérdésekkel foglalkozni. Ezt most félre kell tenni, mondta, hiszen Szlovákiában gazdasági válsághelyzet áll fenn.

Erik Tomáš (Smer-SD) ellenzéki képviselő is felhozta a témát, mivel úgy véli, ezzel támogathatnák anyagilag a vállalkozókat. Hozzátette, a zárvatartás miatt többeknek be kell zárniuk vállalkozásukat.

Tomáš Taraba, független ellenzéki képviselő, aki részt vett a vasárnapi értékesítési tilalom ötletének kidolgozásában, azt állítja, hogy javaslatuk tisztán gazdasági jellegű, nincs mögötte semmilyen más ideológia. „A javaslatot leteszteljük, egy próbaidőszak erejéig, például egy évre elfogadjuk, majd értékeljük"- mondta.

čas.sk