Az OĽANO frakcióvezetője minden koalíciós párttól felelősségteljes hozzáállást vár

2021. március 10. - 20:10 | Belföld

A kormányátalakítás kérdéséhez minden koalíciós pártnak felelősségteljesen kell hozzáállnia.

Az OĽANO frakcióvezetője minden koalíciós párttól felelősségteljes hozzáállást vár
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az OĽANO az SaS párt részéről egyelőre nem tapasztalt önreflexiót. Ezt Michal Šipoš, az OĽANO frakcióelnöke jelentette ki szerdán egy közösségi oldalán publikált videóban.

„Eddig nem tapasztaltunk semmilyen önreflexiót az SaS részéről, amelynek az elnöke (Richard Sulík, a TASR megj.) a világjárvány kitörése óta elbagatellizálja a helyzet súlyosságát, megkérdőjelezi az elfogadott intézkedéseket, így nagymértékben felelős a kialakult helyzetért”

– fogalmazott Šipoš.

Hozzáfűzte: Sulík Igor Matovič (OĽANO) kormányfő leváltására tett javaslata a kormány bukását, nem pedig az átalakítását vonná maga után.

Šipoš hangsúlyozta: az OĽANO frakciója továbbra is kiáll a kormányfő és Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter mellett. Hozzátette: a mozgalom vezetése teljes körű felhatalmazást kapott arra, hogy tárgyaljon a kormányt érintő személycserékről.

Szerdán a kormánypártok frakciói a koalíció jövőjéről tárgyaltak. A Za ľudí a kormány önreflexióját szorgalmazza, személycserék formájában is. A Sme rodina nem követel személycseréket, de csak öt szociális követelés teljesítése esetén marad a koalíció tagja. Este ülésezni fog a koalíciós tanács.

TASR

Címkék: Michal Šipoš, OĽaNO