Az OĽaNO képviselőinek egy része Matovičot bírálja az újságírók számlájára tett megjegyzései miatt

2022. október 3. - 21:45 | Belföld

Az OĽaNO kilenc képviselője felszólítja Igor Matovičot, hogy vegye tudomásul a Szlovákiát fenyegető veszély súlyosságát, és javasoljon olyan megállapodást, amely visszaállítaná a demokratikus képviselőkből álló stabil többséget a parlamentben. A legerősebb kormánypárt politikusai elnézést kértek Matovič újságírók elleni minapi kirohanása miatt is.

Az OĽaNO képviselőinek egy része Matovičot bírálja az újságírók számlájára tett megjegyzései miatt
Igor Matovič (TASR)

„Kötelességünknek érezzük, hogy ellenezzük a demokratikus tábor politikusai között kialakult rendbontást. Ez a két politikus személyes vitája okozta fennakadás a kormány programnyilatkozatának és parlamenti ígéreteink teljesítését is veszélyezteti. Nem értünk egyet a demokraták – még az OĽaNO párt részéről sem – fokozódó agresszivitásával, ezért nem veszünk részt az SaS párt Igor Matovič menesztésére vonatkozó javaslatáról szóló szavazáson. Felszólítjuk őt, hogy vegye tudomásul a Szlovákiát fenyegető veszély súlyosságát, és a 2020-as választások győzteseként tegyen javaslatot a demokratikus erők új megállapodására, amely visszaállítja a demokratikus képviselők stabil többségét a a parlamentben“ – szerepel nyilatkozatukban.

Hozzátették, „most nincs itt az ideje, hogy a politikusok a személyes érdekeket és vitákat helyezzék előtérbe“.

„Az sem helyénvaló, hogy az agresszivitásulat átültessék az újságírókra, ahogyan azt Igor Igor Matovičtól halljuk. Ezzel nem értünk egyet, és mindenekelőtt elnézést kérünk a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak szüleitől, valamint minden becsületes újságírótól, akit joggal érintettek kijelentései“ – folytatták.

Igor Matovič elleni bizalmatlansági indítványról kedden szavaznak a parlamentben.

(dennikn.sk)

Címkék: OĽaNO, Igor Matovič