Az OĽaNO képviselője szerint a meggyanúsítása csak a katonai hírszerzés főnökének elhamarkodott és gyenge bosszúja

2019. december 3. - 13:51 | Belföld

Jaroslav Naď, az OĽaNO mozgalom politikusa szerint az ellene indított büntetőeljárás kezdettől fogva gyenge lábakon állt, és az csupán Ján Balciar, a katonai hírszerzés főnökének elhamarkodott bosszúja volt. Naď hétfőn vette át a titkos információk veszélyeztetése ügyében indított eljárás leállításáról szóló határozatot.

Az OĽaNO képviselője szerint a meggyanúsítása csak a katonai hírszerzés főnökének elhamarkodott és gyenge bosszúja
Fotó: TASR

„Az ügyiratban szereplő bizonyítékokat látva meglepődtem, hogy egyáltalán meggyanúsítottak” – jelentette ki Naď. Az ellenzéki politikus szerint Balciar azért állt bosszút rajta, mert az OĽaNO több képviselőjével együtt felszólította őt, hogy mondjon le, amiért nem tudta tisztázni a vagyoni helyzetét.

Daniel Lipšic, Naď jogi képviselője üdvözölte a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója és a felügyelő ügyész lépését. „A NAKA nyomozói ebben az esetben is professzionálisan jártak el, de a katonai hírszerzés vezetése megtévesztette őket, mivel olyan információkat bocsátott a rendelkezésükre, amelyek nem voltak összhangban a büntetőfeljelentéshez csatolt bizonyítékokkal és mellékletekkel” – mondta Lipšic.

„A koronatanú nem változtatta meg a vallomását. A kiegészítő kérdések után minden kétséget kizáróan egyértelművé vált, hogy Jaroslav Naďnak nem volt tudomása arról, hogy az általa feltett kérdésre adott válasz titkosított lehet” – fűzte hozzá az ügyvéd.

A rendőrség pénteken tájékoztatott a közösségi hálón arról, hogy leállította a Jaroslav Naď ellen indított büntetőeljárást. A rendőrség novemberben indított eljárást a politikus ellen titkosított információk veszélyeztetése ügyében. A politikust állítólag amiatt gyanúsították meg, mert kérdést tett fel egy nemzetbiztonsági közegben tevékenykedő illetőnek Szergej Szkripal volt orosz ügynök ügyével kapcsolatban. Választ a kérdésére nem kapott. A meggyanúsítását abszurdnak és alaptalannak nevezte.


(TASR)

Címkék: Jaroslav Naď, OĽaNO