Az OĽaNO szerint Kollárért nem kár, Remišová szerint csalódást okozott

2021. február 17. - 10:59 | Belföld

Miroslav Kollár koalícióból és a Za ľudí-ból való távozására reagált az OĽaNO, illetve a képviselő eddigi pártjának elnöke, Veronika Remišová.

Az OĽaNO szerint Kollárért nem kár, Remišová szerint csalódást okozott
Miroslav Kollár (Fotó: TASR-archív)

Az OĽaNO-t nem lepte meg Kollár távozása, mivel szerintük már régóta úgy viselkedik, mintha ellenzéki képviselő lenne.

"Ma nincs idő a menekülésre, bátorságra van szükség, mikor népszerűtlen döntéseket kell meghozni" - szögezik le.

Úgy vélik, hogy a koalíció nemcsak a járvány, de a parttalan populizmus miatt is nagy nyomás alatt van. "Mikor némely politikusoknak fontosabba a százalékaik, mint az emberéletek védelme. A jóváhagyott inézkedések szakemberek tanácsain alapszanak, hatékonyságukhoz viszont elkerülhetetlen a széles politikai spektrum együttműködése" - fogalmaztak.

Veronika Remišová sajnálja, hogy Miroslav Kollár így döntött, és szerinte ezzel a választóinak is csalódást okozott. "A Za ľudí párt által képviselt értékek és program nem változott, Miroslav Kollárnak pedig a szavazóktól volt mandátuma ennek képviseletére, és most bizonyára csalódtak benne" - emlékeztetett.

Úgy véli, kár, hogy Kollár lemondott annak lehetőségéről, hogy egy kicsit jobbra fordítsák a dolgokat. "Független képviselőként nem kell felelősséget vállalni az országért, ami ugyan kényelmes pozíció, de felesleges" - hangsúlyozta.

Remišová szerint ugyanakkor Kollár ebbe az irányba tartott, mióta alulmaradt vele szemben a Za ľudí elnöki posztjáért folytatott küzdelemben.

(TASR)