Az OĽaNO szerint nem szerencsés a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni

2021. október 11. - 21:26 | Belföld

Az OĽaNO szerint nem szerencsés a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni akkor, amikor higgadt és tárgyszerű megbeszélésekre lenne szükség olyan dolgok végrehajtásáról, amelyek a kormányprogramban is szerepelnek. A párt így reagált Boris Kollár (Sme rodina) házelnök kijelentésére, aki hétfőn azt mondta, nem támogatják sem a bírósági reformot, sem a kórházreformot.

Az OĽaNO szerint nem szerencsés a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni
TASR

„Az egészségügyi miniszter világosan megmondta, hogy egyetlen kórház sem lesz bezárva. Ezért nem értjük, miért ment bele Boris Kollár ebbe az ellenzéki játékba. Szerencsétlen a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni akkor, amikor higgadt és tárgyszerű megbeszélésekre lenne szükség olyan dolgok végrehajtásáról, amelyek a kormányprogramban is szerepelnek” - közölte az OĽaNO.

A párt szerint a normális koalíciós együttműködést úgy fest, hogy a pártok képesek leülni tárgyalni, megbeszélni a dolgokat és közösen megoldást keresni. „Persze csak ha valóban mindenki őszintén azt akarja, hogy az emberek ne várjanak éveket egy-egy bírósági ítélet kihirdetésére, és minél jobb egészségügyi ellátást kapjanak” - tette hozzá az OĽaNO.

Kollár hétfőn Varannón (Vranov nad Topľou) jelentette ki újságíróknak, hogy sem a kórházreformot, sem a bírósági reformot nem támogatja a jelenlegi formájában, még annak árán sem, ha ez a kormánykoalícióból való távozást eredményezné. Bírálta az ottani járásbíróság tervezett összevonását a homonnaival (Humenné). Azt is kijelentette, a kórház bezárása a régió elnéptelenedéséhez vezetne, és emlékeztetett, hogy a kormányprogramban éppen az ilyen elmaradottabb régiók támogatása szerepel.

TASR

Címkék: OĽaNO, Boris Kollár