Az OĽaNO üzent Bugár Bélának - mondassa le Érsek Árpádot

Lemondatná Érsek Árpád közlekedésügyi minisztert (Híd) az (OĽaNO). Az ellenzéki párt szerint a miniszter nem képes irányítani a pozsonyi körgyűrű építését, és alkalmatlansága vezetett oda, hogy a kivitelező illegális lerakóból származó hulladékot használt fel az autópálya töltésének építésénél.

Az OĽaNO üzent Bugár Bélának - mondassa le Érsek Árpádot
-illusztráció- (Fotó: TASR)

 „Az OĽaNO addig próbálja leváltani Érseket, amíg, Bugár Béla pártelnök (Híd) vissza nem hívja, vagy ő maga le nem mond"

- mondta a pénteki sajtótájékoztatón Igor Matovič képviselő, a mozgalom elnöke.

„A felsővisnyói (Višňové) alagút körüli ügy után ez a másik komoly kudarca a közlekedésügyi miniszternek, Bugár Béla pártjának, a Hídnak, és úgy gondoljuk, a miniszternek le kell mondania"

- mondta Ján Marosz képviselő (OĽaNO). Matovič szerint azonban nem valószínű, hogy Érsek önként távozik, ezért felszólította Bugár Béla pártelnököt, hogy váltsa le a minisztert.

Az OĽaNO képviselői Érsek kritizálásával a SaS ellenzéki párthoz csatlakoztak, az SaS hétfőn össze akarja hívni a parlament gazdasági bizottságát az autópályaépítéssel kapcsolatos környezetszennyezés gyanúja miatt. A SaS képviselői ellenőrzést végezne az építkezés helyszínén. 

Matovič azonban nem hisz ebben.

„Tudjuk, hogyan zajlanak a képviselői ellenőrzések. A képviselők jönnek, megmutatják nekik a megfelelő helyet, és azt mondják: megteszünk minden tőlünk telhetőt”

- nyilatkozta Matovič. Szerinte az egyetlen megoldás az építkezés leállítása és a szennyezett talaj eltávolítása.

„Ha az építmény ott lesz, arra fognak hivatkozni, hogy már nem tehetnek semmit, hiszen az úton már autók közlekednek "

- tette hozzá.

A közlekedési minisztérium szerint a pozsonyi D4-R7 körgyűrű építésénél végzett talajvizsgálatok nem erősítették meg az emberi egészségre veszélyes anyagok jelenlétét. Az elemzés azonban azt mutatja, hogy olyan anyagokat használtak, amelyek nem felelnek meg az építési előírásoknak. Hogy véglegesen megerősítsék a vizsgálati eredményeket és meghatározzák, mekkora a probléma, a közlekedésügyi minisztérium szerint további mintavételek és egyéb vizsgálatok szükségesek.

TASR