Az OĽANO várhatóan novemberben tartja a kongresszusát

2020. augusztus 8. - 15:13 | Belföld

Az OĽANO kongresszusa várhatóan novembervben lesz. Ezt a hírt megerősítette Martin Kalužák, a mozgalom sajtóscsapatának egyik tagja. Azt még nem lehet tudni, hogy  lesz-e elnökválasztás a kongresszuson, ez csak októberben derül ki, amikor összeáll az egész program.

Az OĽANO várhatóan novemberben tartja a kongresszusát
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Úgy néz ki, hogy a kongresszus nyilvános lesz.

"Én ebben nem látok problémát, de erről az elnökség dönt majd"

- mondta Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője a TASR hírügynökségnek arra a kérdésre, hogy a nyilvánosságot is beengedik-e. Igor Matovič, a mozgalom elnöke nemrég azt nyilatkozta, hogy bárki jelen lehet a kongresszuson, ezt ígérte a választások után is.

Šipošon és Matovičon kívül az elnökség tagjai még Eduard Heger pénzügyminiszter, Jaroslav Naď védelmi miniszter, Július Jakab, a Kormányhivatal vezetője, Jozef Viskupič, Nagyszombat megye megyefőnöke, Peter Pollák európai parlamenti képviselő, Natália Milanová kulturális miniszter és Ján Budaj környezetvédelmi miniszter.

Az OĽANO legutóbb 2019 oktoberében tartotta kongresszusát, ahol Igor Matovičot újabb négy évre a mozgalom elnökévé választották. Az OĽANO általában évente egyszer tart kongresszust. A pártelnök csak akkor hívhatja össze idő előtt, ha ezt kéri a mozgalom tagjainak a harmada.

TASR/para

Címkék: OĽaNO