Az oldalsó kapun távoztak a vendégek – titokban kinyitott két kocsma a Dunaszerdahelyi járásban

2021. március 16. - 11:11 | Régió

A rendőrség rendszeresen ellenőrzi a járványügyi intézkedések betartását, az elmúlt napokban pedig két olyan szolgáltatást is felfedezett a Dunaszerdahelyi járásban, amelyek titokban kinyitottak.

Az első eset múlt héten került nyilvántartásba. A rendőrség a Regionális Közegészségügyi Hivatal indítványa alapján vett szemügyre egy nagymegyeri kocsmát. A rendőrök meglátták, hogy az oldalsó kapun át egy férfi hagyta el a kocsmát. Az ellenőrzés során a fickó beismerte, hogy a bárban volt, ahol alkoholt fogyasztott.

Nem sokkal később újabb két férfi jött ki az oldalsó kapun. Egyikük azt állította a rendőröknek, hogy csak egy teát ivott, de az alkoholszonda nem ezt bizonyította: több mint 1,3 ezreléket állapítottak meg a szervezetében. A másik férfi azt mondta, hogy ő a vécét ment megszerelni, majd ivott egy sört. A három férfit állítólag a pincérnő engedte be a kocsmába.

A szabálysértőket a rendőrök a helyszínen megbírságolták. Ami a vendéglőt illeti: a rendőrség a járványügyi intézkedések megszegéséről tájékoztatta a Regionális Közegészségügyi Hivatalt.

Hasonló eset történt két nappal később egy Dunaszerdahelyhez közeli községben. Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy négy személy tartózkodik egy kocsmában – a tulajon és fián kívül további két férfit találtak, akik indokolatlanul tartózkodtak ott. A rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki, majd ezt az esetet is továbbították a Regionális Közegészségügyi Hivatalnak.


-para-