Az oltásra jelentkezők egy része új időpontot kap az NCZI-től

2021. április 19. - 14:51 | Belföld

A koronavírus elleni oltásra bejelentkezettek egy része új időpontot kap az Egészségügyi Információs Központtól (NCZI) - tájékoztatott az egészségügyi minisztérium szóvivője, Zuzana Eliášová.

Az oltásra jelentkezők egy része új időpontot kap az NCZI-től
Fotó: TASR

Kifejtette, ennek az az oka, hogy a második oltásra elkülönített terminusokat a rendszer olyan érdeklődők számára osztotta ki, akik már bejelentkeztek a váróterembe első oltásra.

Emlékeztetett, hogy ilyen esetben azok élveznek elsőbbséget, akiknek mindenképpen meg kell kapniuk a második oltást, mielőtt letelik az erre a célra megszabott határidő.

A hétvégén emiatt át kellett tervezni az első oltásra jelentkezők időpontjait az általuk bejelölt legközelebbi oltóközpontban. A minisztérium figyelmeztet, hogy mindenkit, aki új időpontot kapott, arról kellő időben tájékoztatnak SMS-ben vagy e-mailben.

Eliášová szerint akkor keletkezett probléma, amikor a biztonsági rendszer ellenőrizte a bejelentekezettek személyazonosságát az NCZI lakossági jegyzékében. A hibát, amely nyolc kórházat és hét rendelőintézetet érintett, mostanra elhárították.

(TASR)