Az omikron továbbra is hatással van a komáromi kórház működésére

2022. február 18. - 17:35 | Régió

Az omikron variáns a javuló szlovákiai járványhelyzet ellenére továbbra is hatással van a komáromi Agel kórház működésére.

Az omikron továbbra is hatással van a komáromi kórház működésére
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Ennek oka az alkalmazottak egy jelentős részének munkaképtelensége, ami miatt a kórházban számos szervezési intézkedést kellett végrehajtani, ezek azonban csak minimális mértékben érintik a pácienseket - tájékoztatott Gabriela Filkóová igazgatóhelyettes.

A koronavírus-pandémia alakulása Filkóová elmondása szerint csaknem két évvel a COVID-19 első szlovákiai esetének nyilvántartásba vétele után is kiszámíthatatlan.

"Bár a pozitív esetek napi növekménye általában magas, a betegség a legtöbb esetben jelentősen enyhébb lefolyású, és ami a legfontosabb, kevesebb a haláleset"

- mutatott rá az igazgatóhelyettes.

Jelenleg a komáromi kórház 25 dolgozója munkaképtelen a COVID-19 betegség miatt. 22 koronavírus-fertőzött pácienst kezelnek a kórházban, négyen az intenzív osztályon fekszenek, egyikük hi-flow oxigénterápiát igényel, egy másik beteg pedig mesterséges lélegeztetésre szorul.

"A pediátrián egy COVID-pozitív gyereket kezelnek. A kórházi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzött betegek többsége egyáltalán nincs beoltva"

- emelte ki Filkóová.

TASR

Címkék: komáromi kórház