Az önkéntes tűzoltók munkája pótolhatatlan, véli Eštok

2023. november 11. - 18:22 | Belföld

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter részt vett szombaton (november 11.) az Országos Önkéntes Tűzvédelmi Egyesület közgyűlésén, amelynek feladata a lakosság oktatása és felkészítése a tűzesetekre – derül ki a Belügyminisztérium közleményéből.

Az önkéntes tűzoltók munkája pótolhatatlan, véli Eštok
A Belügyminisztérium felvételei

„A Belügyminisztérium prioritása a lakosok biztonsága, ennek a feladatnak a teljesítésében jelentős mértékben részt vesznek az önkéntes tűzoltók” – mondta Eštok.

A belügyminiszter megköszönte az önkéntes tűzoltók önzetlen és odaadó munkáját. Egyúttal megköszönte, hogy az elmúlt közel 4 évben a krízishelyzetekben, különösen a koronavírus-járvány és a menekültválság kapcsán is segítséget nyújtottak az önkormányzatoknak.

A belügyminiszter tárgyalt az egyesült tisztségviselőivel az önkéntes tűzoltóság jelenlegi helyzetéről és a belügyminisztériummal való további együttműködésükről.

„Az önkéntes tűzoltók segítsége a megelőzésben, az állampolgárok életének, egészségének és vagyonának védelmében pótolhatatlan. Nekik köszönhetően nagyobb biztonságban érezzük magunkat Szlovákiában, sokszor ők segítenek elsőként a rászoruló polgárokon, ezért érdemlik meg az állam figyelmét és segítségét" – mondta a belügyminiszter.

(parameter)